moderat såklart!

Idag är det dags - blått eller rött styre i 4 år till? Min åsikt är given, jag vill ha det blått! ÄNTLIGEN fick jag lov att rösta idag, för första gången. Jag har längtat efter denna dag sedan jag var 12 år gammal och följde med mamma och pappa till vallokalen när de skulle rösta. När jag var 16 år var det plågsamt att inte få rösta, men det gick ju vägen ändå :) Vilken glädje det var när resultatet stod klart! Jag hoppas på att få uppleva den glädjen igen om några timmar.

Varför är mitt hjärta blått? Jag tror på individen, jag tror på individens rätt att själv få bestämma över sitt liv. Man ska leva i frihet, inte med staten hängandes över sig som ska peka på hur man ska leva. Bidrag eller fler jobb? Mer bidrag eller välfärd? Flum eller kunskap? Förvaring eller valfrihet? Svaren på dessa frågor är enkla. Vill vi leva i ett land där alltfler blir beroende av bidrag istället för att få utnyttja sin kompetens? Eller där man blir förtidspensionerad när det finns andra alternativ, som att arbeta lite? Alla människor ska ha rätt till jobb! Detta valet är viktigt då det står mellan två helt olika syner - arbetslinjen med alliansen, eller bidragslinjen med de rödgröna?

De rödgrönas förslag skrämmer verkligen mig. När Lars Ohly sitter i utfrågningen och säger att kvinnor ska använda bröstpump för att deras förslag ska kunna fungera. Ursäkta, men hur störd är man då? De rödgröna menar att jämställdhet är att föräldrar ska dela lika på föräldraledigheten. Om en familj inte vill detta då? Varför ska det lagstiftas om något som människor är fullt kapabla till att bestämma själva? Det är inte deras jobb!

Eller att de svenska trupperna ska bort från Afghanistan medan hjälparbetarna ska bli fler. Vem ska skydda hjälparbetarna nere i Afghanistan när den afghanska regeringen inte är redo att skydda någon i landet? Talibanerna är inte borta. Det behövs folk därnere som håller talibanerna borta från befolkningen. Det är helt fel att lämna ett land som inte är starkt nog. Låt det ta den tid det tar. Varför sätta upp slutdatum jämt? Man kan bara tänka sig vad som sker när trupperna lämnar, när inget håller talibanerna tillbaka.

De rödgröna vill även höja bensinskatten med 49 öre per liter bensin. Det låter kanske inte mycket, men i längden blir det det. Många i Sverige är beroende av bilen, de har kanske inte möjlighet att ta sig till olika ställen utan just en bil. Alla bor inte inne i stan nära kollektivtrafiken. För dessa människor (tänk att de kanske har en låg inkomst, som knappt går runt idag), blir en sådan situation förödande. De erbjuds inga alternativ.

Vallokalerna stänger om drygt en timme. Om du inte har röstat än, gör det! Vi lever i en demokrati, detta är något fantastiskt. Vi får faktiskt bestämma hur vårt land ska se ut! Hur coolt är inte det? Ta vara på detta och gör din röst hörd.

Vem vill du ha som statsminister imorgon?
Jag vill ha Fredrik Reinfeldt.

Rösta rätt, rösta blått. Låt oss inte få en fifflare, en kommunist, en präktig kärring och ett träsktroll i regeringen.



Kommentarer
Postat av: -

du säger tänk på lågavlönade människor som inte har råd med bilen. vad händer med dig i en situation när du inte har råd med livsviktig sjukvård för att den har privatiserats pga er egoistpolitik? läskigt.

2010-09-21 @ 22:55:06
Postat av: Emmi

Du inser väl att vården fortfarande är gratis även om den ges från privata aktörer? Sen om det finns en möjlighet för folk att betala en extraförsäkring utöver skattesedeln för att få en snabbare vård, som de själva betalat för, vad gör det för skada?



Vi kan ta ett exempel på en egenföretagare som riskerar konkurs vid en sjukskrivning - kanske väljer han/hon då att betala en slant för en snabbare vård - vilket kan innebära att han/hon inte behöver gå i konkurs = ingen förlorar sitt arbete. Dessutom är det ju positivt att det blir färre människor i den offentliga vårdkön, detta innebär ju att vården även där blir snabbare. Det är en win/win situation.



Det är inte direkt så att de vill införa vård som inte alla har råd med. Vad skulle de tjäna på att fler människor blev sjuka, och fortsatte vara det? Det är inte riktigt det som deras politik går ut på, som du kanske har hört =)

2010-09-22 @ 10:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0