som jag minns dig

Då var det fredag igen och det är dags för en ny helg att inledas! Jag har haft en ledig dag idag vilket har varit grymt skönt. Jag har storstädat hela rummet+toan, diskat all smutsdisk och gjort en grej till LiNopressen. Om en stund dyker Johan & Ellen upp här och då blir det mysigt värre. Idol skall ses och till det ska en massa gott ätas =)

Imorgon beger jag mig upp till Norpan och hem till Johannorna för att fixa mig inför den stundande Halloweenfesten. Jag är så jäkla taggad! Halloween är typ den bästa högtiden efter julafton och midsommar :D Jag tror att det kan bli en riktig toppenkväll i goda vänners lag!

Jag har inte något särskilt att förtälja er idag.. Eller jag har alltid saker att förtälja men tiden det tar har jag inte just idag. Men det kommer, I promise!

För övrigt har jag lyssnat på Håkan hela dagen. För det är så jag säger det. Nostalgitrapp Allan! Haha

Nu ska jag gå och bloda ner alla kläder inför imorgon, haha. Hur sjukt låter inte det?
Puss!

att ge upp sitt sista andetag

Det är mycket som händer nu, men ändå känns det som om jag har för mycket tid över. Tid. Det enda som egentligen styr allt. Tiden tar inte hänsyn. Även om världens katastrof skulle inträffa så skulle inte tiden ta någon som helst hänsyn till detta. Den skulle fortsätta att gå, och gå, och gå. Utan att komma till dörren. Tiden är direkt avgörande för hur våra liv utformas. Vad hinner vi med? Man är inte ung för alltid. Man har inte samma valmöjligheter livet igenom. Till slut är det för sent, tiden är för långt gången för just dig. Och då står du där och förbannar tiden, förbannar att det inte går tillräckligt fort till pensionen samtidigt som du gnäller över ålderns krämpor. Tro mig, det har redan börjat för mig. En 20-årig tjej "med hela livet framför sig". Har jag valt rätt utbildning? Är det såhär mitt liv kommer att bli och sen inget mer? Jag blir oerhört stressad av denna tanke. Jag vill hinna utbilda mig till journalist, kirurg, polis och skådespelerska. Jag vill jobba med allt, testa på allt! Men det hinns inte med. Jag skulle behöva minst 5 liv för att klara detta.

Men jag ska vara nöjd. Jag lever, jag är frisk och jag är på väg mot någonting. Det finns de som tampas med betydligt större problem än vad jag gör. Det finns de som får sina unga liv släckta på bara några sekunder. Det är hemskt. Jag mår illa av tanken... Man ska inte ta något för givet. Det gäller att leva varje dag som om just den vore din sista. Många klyschor på en gång, men ack så sanna de är!


i did it my way

Oktober går mot sitt slut och det märks verkligen! Det var hur kallt som helst i morse när jag cyklade till bussen. Precis allting var fruset - vackert men också oerhört ledsamt. Vad hände med hösten? Jag hann knappt njuta av den förrän den försvann. Jag måste medge att Östergötland har sin charm. När morgonsolen sakta stiger mot himlen och kastar ljus över de frusna trädtopparna så myser hela jag. Det är inte ofta man stannar upp och tittar, men när man väl gör det så är det slående vackert. 

Jag befann mig i Norrköping från 10 till 14.20. Vi har haft vår första lekion i Indesign (det program man jobbar i när man utformar löpsedlar, reklamblad och tidningar överhuvudtaget). Väldigt mycket info på kort tid så man var helt slut i huvudet efteråt. Men det verkar skoj! Efter detta hade vi projektmöte i någon timme där vi diskluterade fram en presentation som vi ska köra för vår handledare imorgon. Det är bara att hålla tummarna för att han ger oss grönt! :)

Imorgon bitti klockan 9.30 ska jag till frisören. ÄNTLIGEN! Kan knappt bärga mig. Ska bli oerhört skönt att bli av med min hemska utväxt samt få topparna klippta. Har även kommit in i luggtänkandet. Jag har haft lugg en stor del av mitt liv, men det var ett tag sedan nu.. Jag är allt lite sugen men om jag känner mig själv rätt så kommer jag ångra mig direkt efteråt. Så det tål att tänkas på ;) Velar också mellan blondin eller brunett. Jag ska bli brunett inom det närmsta halvåret, jag kan bara inte bestämma mig för om den dagen är imorgon eller längre fram :P

Nu ska jag brygga en kopp kaffe och sedan ska jag sätta mig ner och skriva. Är på skrivhumör idag så då får man passa på att tömma huvudet! En ny krönika ska in till Linopressen på torsdag. Ni kan förresten gå in och läsa min förra på www.linopressen.se =)

Pusskram, mest puss 


making my way of living

Det rullar på bra nu. Det har varit en fartfylld helg med ovve-invigning, jäkligt skoj! Vi startade klockan 10 i lördags morse med fulvin och lekar i folkparken. Efter någon timme där när vi alla var runda om fötterna begav vi oss bort till Himpan för att leka med de andra programmen. Vi blev indelade i lag och sedan skulle vi traska runt på olika stationer för att äckla ner oss så mycket som möjligt. Haha! Fy fan säger jag bara.

Vårt lag började med en station där man skulle doppa ner hela huvudet i havregrynsgröt för att med munnen leta efter en Ahlgrens bil. Jag trodde jag skulle dö! Havregrynen satt överallt, i ögonen, i näsan, i håret... Tur att man inte var nykter, haha ;)
Efter denna vidriga station traskade vi vidare till nästa där vi skulle kriga mot ett annat lag genom att spruta ner varandra med gammal filmjölk som luktade vidrigt. Jag försökte hålla mig undan så mycket som möjligt, medan andra blev totalt nedsölade.
Nästa station handlade om att kräla och rulla runt på marken i leran, haha, det var stört kul!
Stationen efter detta skulle vi spela fotboll mot ett annat lag med en strut för ögonen så man såg i princip ingenting. Det blev många krockar vill jag lova.
Stationen efter detta var en färgglad station. Man skulle gå två och  två med en ballong mellan sig fylld med färg. När man hade gått rundan så skulle man smälla ballongerna mot varandra. Haha! Jag hade tur för i princip all färg som fanns i vår ballong hamnade på den andra stackaren ;)
Nästa station var fotboll på såpa samtidigt som de kastade havregrynsgröt på oss och spelade julmusik. Nice kombo. Jag vrickade foten x antal gånger men lika glad för det var jag!
Stationen efter detta var spökboll med en boll som man doppade i typ makrillsaft (luktade inte speciellt nice). Jag klarade mig sist kvar i mitt lag :D dock fick jag de båda bollarna på mig till slut. Not so nice.

Dagens roligaste: När Kajsa skulle kissa och satte sig i brännässlorna. Haha! Dog.

Lördagen blev en lång dag. Det dracks från 10 på morron till 11 på kvällen (när jag gav upp)! Börjar jag bli gammal? Haha.

Nu hänger min overall här så fint, själva overallen är dock inte så fin längre. Den är smutsig precis överallt och den luktar inte alltför ljuvligt heller. Typ en blandning av fisk och öl. Haha! Jobbigt att man inte får tvätta den. Den lär ju inte vara så gosig efter 3 år ;)

Nu är alla hyresavtal påskrivna, korridorrummen uppsagda och flyttplanerna är igång. Jag längtar!! Jag och Johan satt och "möblerade" igår kväll och det kan nog bli riktigt bra när allt är färdigt. Det är dock en hel del som behöver inhandlas i möbelväg, så nu blir det till att spara cash! =)

Annars då?
Jag har tvättat 4 maskiner tvätt idag. Det behövdes! Hade nämligen inte tvättat på 2,5 vecka...
Jag har betalt alla räkningar!
Veckohandlat för en blygsam summa!
Researchat fram material till vårt projekt!
Städat!
Avverkat min veckodos av serier!

Ikväll blir det lugnt. Ska snart värma upp en lasagne och efter det blir det en dusch. Imorgon är det nya tag!
Puss


dumpster

Nu är jag tillbaka i Linkan. Det ser väldigt annorlunda ut nu jämfört med hur det gjorde i torsdags när jag åkte härifrån. Alla löv på träden utanför mitt fönster är borta och ligger nu på marken i stora högar. Plötsligt har mitt rum väldigt mycket insyn, och jag har väldigt mycket utsyn. Jag ser nu bort till Hemköp härifrån, coolt. Att vara tillbaka alltså... Jag måste säga att jag inte är alltför uppspelt över detta. Visst, jag älskar Linköping och sådär, men jag avskyr verkligen min korridor. Jag vill helst inte bo här en endaste dag till! Det känns långt bort till den 1 december, när vi får tillträde till lägenheten, och det känns som om tiden dit kommer att snigla sig fram. Jag vill  bort från detta hus nu! :(

Jag mådde jätteilla igår på tåget hem och det fortsatte hela natten och även idag. Stannade hemma från skolan men missade bara en liten morgonlektion så det kändes ändå rätt okej. Har nyss varit borta och handlat, det behövdes! Nu klarar jag mig förhoppningsvis resten av veckan, eller jag måste göra det helt enkelt. Några pengar fram tills fredag har jag nämligen inte :P 

Johan stack till skolan vid 10 i morse men han kommer en runda ikväll igen. Han tentapluggar för fullt så jag har lovat honom att laga middag ikväll. Lasagne får det bli. Enkelt och gott!

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på film. Skulle behövt städa egentligen men jag mår verkligen inte hallon.. Får hoppas att det går över under dagen!

Puss & kram! 

det bor en ängel i mitt rum

Sista heldagen hemma i Skåne, lite sorgligt är det allt.. Har varit mysigt att få vara hemma och umgås med mina kära =) Igår var jag och mamma inne i stan i 5 timmar! Vi shoppade, åt och hade det allmänt mysigt. Jag trivdes gott i Kristianstads nya inredningsbutiker kan ni tro. Ville i princip köpa på mig allt, haha! Jag gjorde en investering igår. Jag köpte en till Fjällrävenjacka, denna gång i vintermodell. Den kommer jag att mysa gott i nu i vinter! På kvällen lagade pappa en god middag till oss tre, sedan blev det filmmys! En otroligt skön avslutning på en fin dag.

Idag vaknade jag hyfsat tidigt för att kunna äta en stor frukost tillsammans med päronen. Som jag har saknat frallor! Efter frukosten kopplade jag mitt lilla hjärta och vi gav oss ut på promenad. Hon gick på riktigt bra idag så vi tog en långrunda. Sjukt härligt väder idag så det satt inte fel! När vi kom tillbaka ringde jag upp min kära syster för att säga grattis, hon fyller nämligen hela 27 år idag! Fattar inte var tiden tar vägen..

Jag och mamma har suttit och pysslat med min overall hela eftermiddagen. Jäkla jobb alltså! Revären skulle på, först testade lim, sen bytte vi till syteknik och sedan blev det lim igen. Så nu är det i varje fall klart och det blev precis så snyggt som jag hade tänkt mig! Nu ska bara mitt namn sys på och alla märken, men det fixar jag på egen hand i veckan =)

Imorgon ska jag till farmor & farfar på middag/kortspel ;) Har saknat de dagarna! Det är inte helt fel att bli bortskämd när man kommer hem, haha, och känner jag min farmor rätt så kommer hon inte att ge sig med att fylla mig med mat förrän jag rullar hem! Och runt 20:00 imorgon kväll lämnar jag Skåne igen. Om nu tågen går som de ska...

Lägenheten är fixad förresten, so happppyyyy!! =)


<3


what goes around comes around

Förlåt för en usel uppdatering! Jag har haft fokus inställt på så mycket denna vecka att bloggen totalt har glömts bort. Men nu är jag här igen! Ytterligare en vecka är snart till ända och det har varit en ytterst lärorik vecka. Eller? Haha. Skolan har i princip bestått av foto och photoshop alla dagar. Fett! Jättekul att ta upp photoshop igen, har inte jobbat med det sedan i trean på gymnasiet. Men det är fasen inte lätt alltså ;) Har 3 uppgifter som ska vara klara tills nästa vecka så jag har lite att sysselsätta mig med i helgen.

Och just det, jag är hemma i skåneland! Jag vann en sista-minuten biljett 06:20 i morse så jag tog tåget från Norpan halv 1. Kvällen har jag spenderat med pappsen, vi var först och handlade en massa mat och sedan lagade vi en god middag! Mamma har inte kommit hem än, men snart så dyker hon nog upp =) Lilla mammi.

Och justee, jag och min fina pojk har fått ett erbjudande om lägenhet! Nu blir det diskussion och överläggning så får vi se hur vi gör med det =) Spännande.

PUSS

10 oktober 2010

Nog för att veckodagarna gärna får susa förbi men helgerna behöver ju inte göra detsamma! Det är redan söndag och det känns inte som om man varit ledig ett dugg, haha. Hela gårdagen gick åt till bröllopet i Habo, vilket iofs var väldigt kul. Klara var så himla fin och man såg verkligen hur lyckliga hon och Fredrik är tillsammans =) Förutom att träffa släkten så träffade jag även min älskade familj. Värt! Bilen tillbaks mot Linköping/Stockholm gick runt 9 och det blev full fart hemåt. Jag och Johan stupade i säng i princip direkt.

Vi har suttit och lägenhetssurfat nu på förmiddagen. Där finns några objekt som man gärna hade velat ha, men områdena de ligger i är inte de bästa. Det suger lite. Vi har i alla fall bestämt oss för att ha is i magen. Vi tänker inte ta första bästa utan allting ska kännas bra. Vi ska trots allt bo där ett tag :P

Och juste, jag fick en inflyttningspresent av Erik & Caroline igår. Den bästa, lätt! En Bodil i keramik som får vara mitt substitut tills jag kan skaffa mig en riktig. Blev löjligt glad, haha! Den står nu i min bokhylla och ser söt ut.

Nu ska jag titta ifatt några avsnitt på mina favoritserier och sedan ska jag hem till Johan och laga köttbullar! :D
PUSS och trevlig söndag!


7 oktober 2010

Fyyy vilket väder det har varit här idag. Trodde jag skulle dö i morse när jag och älskling skulle cykla till skolan. Man var som en dränkt katt när man väl var framme, hehe. För ovanlighetens skull skulle jag också befinna mig på Campus Valla idag! Skönt att slippa behöva åka till Norrköping, och asnajs att sitta en hel dag här istället. Campuset här är ju typ en miljon gånger så stort =) Puuuuuls! Jag och Kajsa jobbade på sjukt bra med vår projektuppgift och blev klara i god tid före deadline. Sköönt!

Jag har inte gjort alltför mycket sedan jag kom hem. Det har blivit lite tv och kvällsmat. Jag skippade Oktoberfesten ikväll mest för att jag inte har råd.. Det har sinat rejält på kontot denna månad så nu blir det till att snåla! Jag började ikväll genom att käka soppa till kvällsmat, haha.

Nu ska jag ta en lång dusch! Ska bli riktigt skönt efter allt regn och rusk idag. Brrr.. Imorgon blir det återigen Norrköping för en föreläsning samt ett seminarie. Det nalkas helg mina vänner!

Pusspaj


Längtar tillbaks till luffen ;)


and you could have it all

Veckan rusar förbi och jag förstår inte var tiden tar vägen? Det är redan onsdag och typ igår var det söndag. Om veckorna fortsätter att rusa på detta vis så är det snart vår igen. Och varmt, förhoppningsvis! Det börjar bli riktigt ruggigt häruppe nu, när jag cyklade till bussen imorse var det 8 grader kallt. Brrr! Ville bara springa tillbaks upp på rummet och krypa ner under täcket igen när jag hade stuckit näsan utanför dörren.

Skoldagen i sig har varit ganska meningslös. Den obligatoriska morgonlektionen var stört tråkig. Jag trodde att jag skulle somna en miljard gånger innan hon hade virrat klart. Jag ser inte fram emot seminarierna med henne på fredag.. Efter detta sömnpiller hade vi en fräsig irländare som föreläsare. Han berättade för oss om den digitala revolutionen och om hur vi kunde påverka världens utveckling. Fräckt! Han menade också att man borde stänga igen alla "focking universities" och att man inte fanns om man inte fanns digitalt i form av Facebook eller en blogg etc. Jag prickar in båda så då finns jag. Det var ju skönt att veta, haha. Han snackade mest på irländska och gillade att säga "fock" (fuck) och shit. Han googlade till och med ordet shit, jävligt kul faktiskt. Särskilt om man har en sådan låg humor som jag har ;) Haha!

En thailåda blev min lunch innan jag åkte hem för att göra i stort sett ingenting. Skönt! Om en stund ska jag bort till Johan, men först ska jag laga lite maaad. Jag hade gjort ett matschema för veckan men jag kan inte hitta det så jag har ingen aning om vad jag ska hitta på för något?! Pannkakor kanske.

Förresteeen. Vi har intresseanmält på en 3:a och en 2:a och de går ut imorgon. Så nu håller vi våra tummar och tår! =)
PUSS

it takes two baby, me and you

Din milde vad jag är trött! Det är inte klokt egentligen med tanke på att jag fick mina nio timmars sömn inatt. Det måste vara årstiden! Vi började dagen med en föreläsning om projekt (again..) som varade i två timmar och avslutades med en fet uppgift som ska vara klar tills på torsdag. Jaha? Då lägger vi ytterligare en grej till listan på saker som ska göras. Bluäh. Jag och Kajsa parade ihop oss vilket kändes asbra. Dels för att hon är så jäkla härlig och dels för att vi bor nära varandra i Linkan - slutsats: vi slipper åka till Norrköping på torsdag för att jobba. Tjuhu! Det är värt mycket vill jag lova.

Eftermiddagen har således spenderats hemma hos henne framför en laptop och med tusen papper överallt. Men jag känner mig lugn, vi fixar detta. Haha! Om det är någon som är expert på Ganttscheman så får denna någon gärna kommentera detta inlägg ;)

Nu har jag precis lagat mat och ätit upp. Jag socialiserade en del med min nya granne - en pakistanier. Självklart skulle jag skämma ut mig det första jag gjorde! När han sa att han var från Pakistan så sa jag direkt:
- Ahh, Borat? Hehe.
Han tittade lustigt på mig och sa sedan hyfsat tjurigt:
- No..
Direkt efter jag öppnat munnen så kom jag på att Borat är Kazakstan och inte Pakistan. Haha. Jaja, så kan det gå!

Ikväll ska jag vila. Eventuellt plugga lite. Träffa Johan. Ringa sis. Duscha. En vardaglig kväll med andra ord. Jag ska upp kvart över 5 imorgon bitti så det kan ju behövas. För en gångs skull får Johan ligga kvar och sova när jag stiger upp. Det brukar alltid vara tvärtom ;)

Nu: Two and a half men (obsessed..)
PUSS!


                                                                      Ganttschema..

Avalon

Hej!

Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade, men nu är jag tillbaks efter en fin helg. I fredags var det dags att plocka fram sin bästa 80-tals look för att fira och tacka våra kära faddrar för en kanonbra nollning! Pudelhåret, tightsen och paljetterna satt där det skulle när vi begav oss till Konstantinopel för att fixa det sista innan hedersgästerna skulle anlända. Kvällen blev sjukt lyckad! Två gyckel hanns med av oss, dels 80-talsgympa samt en dans till Never gonna give you up med Rick Astley. Haha, det kan ha varit det fulaste någonsin men ack så skoj! ;)

Lördagen var dock mindre skoj, fyyyy. Det var längesen jag var så väck, haha. Runt klockan 5 var jag pigg nog för att ta mig in i duschen och fräscha upp mig. Johan kom hit runt 6 och vi gick ut och åt. Mys och väldigt gott efter en dag utan så många matintag! Kvällen slutade hos Johan framför en Wallander, värd kväll.

Idag stod shopping ute på Tornby på schemat! Jag vaknade tidigt i morse, så ni förstår hur exalterad jag var inför detta ;) Det sprangs i en massa affärer och jag fick med mig en hel del fint ifrån ett par butiker. Bland annat det dyraste par skor jag någonsin köpt.. Men det var verkligen love at first sight. Jag kunde helt enkelt inte lämna dem, så de adopterades av mig och ska vara mina bästa vänner hela vintern ;) Det blev även lite shopping på Ikea och på Maxi!

Det börjar dock eka tomt inne på mitt konto.. Nästa månad ska jag följa min budget, till punkt och pricka! Det här funkar liksom inte, haha. Men men, man måste ju unna sig lite också. I värsta fall får jag leva på havregrynsgröt de sista veckorna i oktober. Det kan ju va gott.. Eh.

Nu ska jag ringa min systeryster och tragga lite.
PUSS


Back to the 80's!


RSS 2.0