Tvätt och chokladbollar

Vi har precis varit nere och tvättat Johans tvätt, två veckor på en gång! Vi lyckades med gemensamma kunskaper ganska bra, och lärde oss en hel del under tiden. Till exempel att man ska tvätta oftare än varannan vecka samt att man bör torktumla längre än vad vi gjorde. Nu hänger all tvätt på "extratork" på diverse ställe runtom i rummet. Nu firar vi genom att dela på den sista chokladbollen. Mums! Måste snart åka till IKEA och köpa fler, 6 stycken för 13 spänn är inte så pjåkigt.
Idag lyser solen här i Linköping, även om några moln envist skymmer den ibland. Skönt med lite variation från regnet. Hur resten av dagen ser ut vet jag inte än, antingen blir det middag + vin + film ikväll med Johan eller så blir det middag + film med mig själv. Det var utedisco för nollorna här i Linköping ikväll och Johan har ännu inte bestämt hur han ska göra, so we'll see =)
Min mage har börjat pirra förresten. Jag kände det i morse när jag vaknade. Det är mer ett förväntansfullt pirr än ett nervöst pirr. Kul att man kan längta så mycket efter att bli kallad nolla ;)
Nu ska det tydligen städas, så vi hörs!
Pusskrampuss


Bling bling

Solen har lyst med sin frånvaro i Linköping även idag. Det känns sjukt tråkigt. Jag behöver sol, jag behöver energin den ger! Idag är ingen bra dag. Jag är irriterad på en viss person och kan egentligen inte göra så mycket åt det. Tycker bara att hon beter sig så förbannat löjligt, jag hade gärna sagt henne ett och annat. Det kommer jag förmodligen göra också om jag får tillfälle. Bluäh, vad jag avskyr när sådant kan förstöra en hel dag. Jag hoppas att Johan kan få mig på bättre humör när jag anländer hos honom =) Ska bli skönt att komma här ifrån lite.

Idag är det fredag och på söndag har jag min första nolle-aktivitet. Eller, det är nollningsfika i Norrköping så det är ju inte så mycket till aktivitet. Ska dock bli kul att spana in folket så man vet vad som väntar på uppropet på måndag ;) Är inte så nervös än faktiskt, men det kommer säkert. Jag är mest nervös för hur transporterna ska gå till, men det löser sig säkert!

Nu ska jag ta min fina rosa cykel och trampa de få metrarna bort till min man. Ha en trevlig fredag!
Pusskram =)


Allt faller...

åtminstone regnet som aldrig verkar vilja sluta. Det började regna igår kväll strax efter att jag kommit till Johan, sedan regnade det hela natten och det har fortfarande inte slutat. Det blir alltså en inne-dag idag! Jag ska snart göra iordning lite lunch och sedan ska jag sätta på 2 and ½ men =) Jag har precis varit duktig och städat hela lägenheten, både dammsugit och torkat golven. Sjukt nöjd med mig själv, haha.

Igår kväll lagade min älskling mat till oss. Det blev kyckling, ris, sås och sallad! Det godaste jag ätit hittills häruppe så det tackar jag så hjärtligt för ;) Kom på nyss att idag är det exakt en vecka sedan jag flyttade upp. Tiden har verkligen gått sakta, det känns faktiskt som om jag bott här hur länge som helst, haha.

Glömde förresten berätta igår att Gudrun Schyman började snacka med mig på stan, om valet såklart. Jag stod och höll på med mobilen och hörde en bekant röst som talade till mig, jag tittade upp och så stod hon där. Sjukt otippat :D Jag blev nästan lite rädd, hon ser ju faktiskt rätt galen ut..




I made it back home

Jag klarade allt, med bravur dessutom! Man ska aldrig sluta häpnas. Jag måste faktiskt lära mig att inte vara så himla självkritisk. Jag underskattar alltid mig själv, som i detta fallet vad jag klarar av på egen hand. Okej, detta var inte direkt någon big deal men jag känner mig aldrig bekväm när jag inte hittar eller har fullständig koll på hur saker och ting fungerar. Man skulle väl kunna säga att jag är lite av ett kontrollfreak!

Jag fick med mig lite fint hem. En mysig kofta + nya tights på gina, ett par militärgröna brallor, en bricka, en ny kökshandduk + ljus, en kalender samt lite gottis till ikväll. Nöjd! Brickan och kalendern var faktiskt högst prioriterade så det var duktigt av mig.

Nu har jag precis tryckt i mig en baguette från Hemköp (min granne) ;) Bästa lunchen när man är för lat för att göra en egen. Om cirka 2 timmar ska jag kila bort till min man. Vi ska laga middag ihop och sedan blir det mys precis exakt hela kvällen! Kvalitetstid med andra ord. Fint! Det blir alltså inga fler blogginlägg idag.

Ha en fortsatt trevlig onsdag. Puss!


Den supersnygga koftan jag inhandlade idag. Den kommer användas flitigt i höst/vinter. 249:- på Gina Tricot!


Mörka moln tynger himlen

Klockan halv 2 inatt kom min kära pojkvän över på visit, jag hade precis kommit in i den bästa sömnen och hade vääääldigt svårt för att somna om senare. Typiskt! Fast å andra sidan var det värt det, tycker inte om att sova själv. Inte alls faktiskt. Nu är han i skolan och jag sitter här, nyduschad och med en skål havrefras framför mig. Jag ska strax göra vid mig, det är nämligen dags för äventyr idag! Jag ska försöka(!) ta bussen in till centrum härifrån, jag ska försöka att inte gå vilse i centrum, jag ska försöka att inte shoppa för mycket i centrum och jag ska försöka att ta mig tillbaka hit senare idag. Detta kan alltså bli jäkligt spännande! Haha..

Vädret är dock trist. Himlen skiftar i någon slags vitgrå nyans och det blåser. Hade det inte varit för min brutala rastlöshet så hade jag definitivt stannat inne idag också, satt på lite Winnerbäck, krypit ner under en filt och bara varit. Men nej, jag tänker inte välkomna hösten riktigt än!

Nu är det dags mina vänner, wish me luck! Vi hörs förhoppningsvis senare ikväll ;)
Pusspåer!


Bara för att!


Pytt i panna och Östros

Idag lagade jag mat för första gången i köket. Hallelujah! Jag har medvetet låtit bli att göra detta innan jag hade bekantat mig med grannarna. Främst för att jag är så oerhört dålig på att laga mat. Jag valde något som kändes relativt enkelt, pytt i panna och stekt ägg. Pytten var väl ingen konst i sig, men ägget då!? Skulle man värma plattan först och sen knäcka ägget, eller skulle man knäcka ägget och sedan sätta på plattan? Jag smsade febrilt till alla tänkbara som kunde hjälpa mig, men jag fick då inga svar! Kasst som tusan, och där stod jag helt handfallen och kände mig dum. Jag valde en kombo, jag värmde plattan lite halvt och la sedan på ägget. Det gick skitbra fram tills det inte hände ett dugg. Efter typ 10 minuter såg jag att timern på plattan hade stängts av, så där kunde jag ju stått fint ett tag till! Usch, jag måste verkligen öva på det här känner jag ;) Det blev åtminstone ätbart och bara detta satte lite guldkant på min tisdagskväll!

Jag har precis suttit och tittat på ekonomidebatten på ettan. Nu är det inte långt kvar till valet! Man blir ju rädd när man hör vad de rödgröna vräker ur sig, särskilt Thomas Östros som för övrigt bara behöver visas i bild för att man ska bli tvungen att svälja och svälja för att hålla nere kvällsmaten. Den mannen ger mig verkligen the creeps. Han inger inte förtroende för fem öre, han är precis som Mona Sahlin - läskig! De båda talar dessutom som om hela Sveriges befolkning vore utvecklingsstörd, och alltid med ett hånflin på läpparna. Nä, tacka vet jag alliansen som åtminstone pratar om sin politik och inte bara kritiserar oppositionens.



Nu ska jag bläddra igenom IKEA-katalogen som kom idag! Inte för att jag får in så mycket mer i mitt lilla rum, men drömma går ju ;) 

Pusskram! 

 


En ny start kräver en ny blogg

Hej!

Nu sitter jag här, i Linköping, 36 mil från min hemort. En ny era har börjat och jag trivs! Allt gammalt, allt bagage, lämnar jag i min gamla blogg. Jag trivs rätt bra på mina 20 kvadrat, jag trivs rätt bra med att ha mitt egna ställe och jag trivs rätt bra med att bo ett stenkast från min älskling. Jag måste inflika att jag är sjukt nöjd med min inredning dessutom, allt blev precis som jag tänkt mig! Fräscht. (Bilder kommer). 

På måndag börjar jag skolan. Johan har redan börjat så mina dagar går inte särskilt fort. Det är svårt att slå ihjäl tid i en stad man inte känner. Eller kanske inte egentligen? Det hela bottnar väl mest i att jag är lite skraj för att gå vilse, haha. Nu har jag i varje fall bestämt mig för att åka in till centrum imorgon, H&M har klubbdag och nu när jag skaffat mig ett eget H&M-konto så är det bara att börja bygga på min bonus! ;)

Nu ska jag klä på mig och sedan ska jag gå ut i köket och äta frukost. Håller tummarna för att det sitter någon filur därute som man kan tragga med! Jag bor ju i korridor så jag delar kök med 7 andra. Det är inte så illa som man kan tro. 

Ha en fin dag!
Puss


RSS 2.0