du säger du älskar mig

Idag är det den sista dagen på mitt tjugonde år. Imorgon fyller jag 21 och jag sitter just nu och funderar över vad jag egentligen gjort under året. En hel del faktiskt.

Jag och Johan for på tågluff 2 dagar efter min 20-årsdag vilket definitivt var en av höjdpunkterna. Gud så kul vi hade det! Jag fick se mer på dessa 3 veckor än vad jag gjort under hela mitt liv tidigare (typ).

Väl hemma på svensk mark igen umgicks jag så mycket jag bara kunde med vänner och familj innan flyttlasset gick till en främmande stad som jag aldrig satt foten i tidigare, men som jag nu verkligen har fastnat för. Linköping! In med alla ägodelar i ett trångt korridorrum i en korridor som jag inte trivdes ett dugg i. Hu. Mitt rum älskade jag, men att inte ha ett eget kök var ingen höjdare.

Efter att ha bott in sig i några dagar for jag till Norrköping för att påbörja min utbildning som jag där och då trodde skulle passa mig som handen i handsken. Tråkigt nog hade jag väldigt fel, och nu ett år senare, kan jag konstatera att jag gjorde en riktig miss där. Förhoppningsvis blir det hej då KSM till hösten och hej MKV istället, som dessutom är beläget i själva Linköping! Håller tummar och tår för att jag kommer in.

I december flyttades det igen. Jag och Johan tog nästa stora steg i vårt förhållande och flyttade ihop i en superfin tvåa =) Vi båda kände oss direkt hemmastadda där och trivs fortfarande jättebra. Att bo ihop är underbart på alla vis!

Jag valdes in till KSMs fadderi Hovet i februari. Jag blev skitglad och är det än idag! Den 22 augusti drar nollningen igång för de nya studenterna, och vi ska ge dom ett kul välkomnande som kommer att vara i två veckor =) Under två veckor kommer jag inte att vara Emmi, utan "prinsessan af Hovet". Ser fram emot!!

Under våren har det inte hänt särskilt mycket. Få hemresor till skåne, rätt mycket pill med lägenheten fram och tillbaka. När sommaren väl slog till och vi packade våra väskor och åkte de 40(?) milen tillbaks till skåne igen for vi till Turkiet där vi hade det skönt som bara den. Jag kopplade verkligen bort allt som har med KSM och utbildningar att göra när jag var där nere och det var skönt bara det. Fortfarande nu, när jag sitter här, känns det så väldigt avlägset.

Nu återstår det att se vad detta år har för planer för mig. Jag hoppas på en förändring i utbildning, och ett jobb som eventuellt kan resultera i en fet buffert på mitt konto som i framtiden kan ge mig en hund, en jorden-runt-resa eller så ;) Jag ska dock försöka njuta så mycket jag kan. Jag har hört att det går utför efter 20 nämligen och att åren bara rusar iväg!

Nu ska jag äta jordgubbar!

soon you will see

Efter resan är jag totalt utfattig. Jag har knappt en spänn på kontot, och det är precis så roligt som det låter. Särskilt när varenda butik basunerar ut "REA!" och det kliar i fingrarna. Jag har inget riktigt jobb heller, vilket inte heller är speciellt kul när precis alla andra har det. Visst, jag är ledig och kan bestämma själv vad jag ska göra och när jag ska göra det. Jag kan åka till stranden precis när jag vill. Detta hade ju dock varit en trevligare fördel om vädret hade varit fint, och inte som idag, supertrist!

Mina päron har i alla fall satt fart på mig nu. Jag har målat som en galning här hemma. Fem timmar i tisdags, sju timmar igår och idag har jag än så länge hållt på i en timma. Från början gjorde jag det mest för de lockande pengarnas skull, men nu tycker jag faktiskt att det är riktigt roligt :D Har totalrenoverat en fin gammal utesoffa som vi hittade i källaren i Everöd. Love it. Det är nästan så att jag vill ta med den hem till Linköping i augusti!

Vi får se om det blir mer målat idag. Regnet hänger i luften och tankar om boken snurrar i huvudet, så jag ska nog sätta mig ner och jobba lite med den! På sikt kanske den kan göra mig rik ;)

Pussokrams!



Jag saknar Turkiet =(


but you're still her friend

Nu är våra två veckor i Turkiet över och jag är tillbaka hemma i Åhus igen. Resan var helt fantastisk! Underbart väder, härliga stränder, billig shopping, supergod mat och härliga turkar. Haha. Det mesta slog faktiskt mina förväntningar, och jag kommer definitivt att åka tillbaks dit igen!

Förutom att sola och bada gjorde vi lite andra grejer as well. Vi åkte på Hamam (turkiskt bad), som varade i cirkus 3 timmar. Först när vi kom dit satte de oss i en saltgrotta där vi fick sitta ett tag och gnida in oss med salt (om man ville det). Efter det sattes vi i en väääldigt varm bastu, pust. Jag var på bristningsgränsen när de släppte ut oss, och till min stora förtjusning skulle nästa station vara att slänga sig i en iskall pool. Efter det lilla doppet där blev det dags för ångbastu med mintlukt. Varenda andetag därinne kändes renande, vilket jag uppskattade med tanke på min förkylningsnäsa. Därefter var det dags för ett lerbad. Jag och Johan slängde lervatten på varandra och blev fotograferade av någon som jobbade där, haha. Superkul och lite halväckligt på samma gång. Efter detta skulle hela kroppen peelas, och de var oerhört noggranna! Det gjorde inte särskilt ont alls, vilket jag hade ställt in mig på. Efter peelingen slängde de något som såg ut som skumbad på oss och masserade in det i huden. Man blev hal som en ål, och eftersom man låg uppe på marmor så kunde de kana oss fram och tillbaka bäst de ville :D Efter den underliga massagen var det dags för helkroppsmassage med olja! Så jäkla skönt! Njöt som bara den eftersom detta var den sista stationen.

Turkiskt bad var verkligen en upplevelse, och åker ni till Turkiet så måste ni definitivt testa på det. 160 svenska för 3 timmars spa. I Sverige hade det gått på säkert över 1000 kronor. Så passa på!

Vi besteg också det höga berget som reser sig mitt i Alanya. Jobbigt som bara den, och det var tur att man hade packat ner joggingskorna ;) Väl uppe hade vi den bästa utsikten. Var även ett stort utemuseum däruppe, eftersom att det var en gammal fästning med borg- och slottsruiner =) Coolt.  Tog en massa kort! På vägen ner stannade vi till vid en liten restaurang (vet knappt om man kan kalla det för det) och drack nypressad apelsinjuice. En gammal tant i huckle satt och gjorde tunna bröd som man kunde beställa in att äta. Då hade de lagt i fyllning i dessa och mitt bestod av kryddor och tomat. Så sjukt gott!! Väl nere igen slängde vi oss i poolen ;)

Vår näst sista dag spenderade vi på en dykbåt. Båten åkte ut vid 10-tiden och sedan var vi ute hela dagen. Johan gjorde två 40-minuters dyk och jag låg uppe på båten och gottade mig i solen. Vart dock sjösjuk, så riktigt gott hade jag det inte ;) Efter lunchen mådde jag dock bättre och även jag kunde gå i och bada och kika ner under ytan med snorkel! Ångrar att jag inte amatördykte, bara för att testa på det. Ser ju så kul ut när Johan har full mundering på sig och hoppar i :D

Detta var det vi gjorde förutom stranden helt enkelt. Detta bidrog till att vår resa blev minnesvärd =)

Nu längtar man ju dock tillbaka...




RSS 2.0