ärligheten respekten kärleken

Ytterligare en dag avklarad! Det känns förjäkla bra vill jag lova ;) Vi började klockan 10 idag med en föreläsning om auditivt berättande. Det var en jättesöt liten gubbe på typ 75-80 år som höll i den. Han hade varit producent och regissör på Sveriges Radio. Vi fick lyssna på en massa klipp och höra honom berätta en massa historier =) Mer gulligt än lärorikt helt enkelt, haha.

Efter detta vart det möte med Linopressen, LiUs webtidning! Det delades ut uppgifter av chefredaktören och jag och Johanna ska hålla i "Fråga studenten"! Nu ska vi bara komma på en bra fråga också, deadline är satt till tisdag så det gäller att komma på och sätta igång snarast. Ska bli hur skoj som helst att hålla på med detta vid sidan om :)

Jag sprang sedan bort till Café Täppan och mötte upp min projektgrupp. Vi lunchade och snackade om ditten och datten och det var mycket trevligt! Synd att man är en fattig student, annars är det verkligen hur värt som helst att käka ute. Mums! Fick i mig en kalasgod lasagne samt en enorm kärleksmums ;) Vi skulle ha pluggat lite också i deras sköna soffor men det blev mest tragg om allt annat än just projekt, haha. Vid 15-tiden stack vi upp till vår mentor för att samtala om våra projektidéer. Känns som om vi kom fram till en riktigt häftig grej ;)

Nu är jag tillbaka i Linkan igen sedan några timmar tillbaka. Jag borde väl egentligen sitta med nosen i boken men jag har inte riktigt kommit dit än.. Johan smsar och försöker locka dit mig med mat, så snart kanske jag faller för det.. Jag börjar nämligen bli lite hungrig ;D Sen är det ju inte helt fel att träffa honom heller, haha! Imorgon börjar jag klockan 13 så det är ingen brådska i säng ikväll inte ;)

Nu: Duschen!

28 september

Hej!

I morse var det riktigt tungt att gå upp när klockan ringde. Jag ville bara ligga kvar och mysa men det gick tyvärr inte.. Efter en dusch och en ovanligt nyttig frukost var jag redo att cykla till bussen! Jag satt och halvsov hela vägen och det var ju inte helt fel, det är typ det bästa med att pendla till Norrköping ;)

Vi hade vår första föreläsning på den kurs vi ska läsa nu som heter "att planera och organisera ett projekt". Jag blev positivt överraskad av vår lärare som visade sig vara riktigt soft. Vissa lärare är så tråkiga att man knappt orkar hålla sig vaken, men han här var nästan lite rolig till och med! Det blev till att anteckna en hel del men det var väldigt intressant och förhoppningsvis kommer jag att ha mycket nytta av detta framöver när vi ska jobba med vårt projekt, men även i framtiden =) Vi fick en rätt maffig hemläxa.. Vi ska läsa ut en hel bok om projekt tills på torsdag och sedan ha seminarium där varje person ska prata i 20 minuter om olika kapitel.. Känns inte helt bra att man ska prata så länge, haha. Men det går säkert bra!

Det bästa på hela dagen var att vi slutade redan klockan 12 istället för klockan 5 som schemat visade. Guld! Jag och Kajsa gick och köpte thaimat och sedan blev det bussen hem till Linkan.

Jag har lovat mig själv att lägga mig senast klockan 9 ikväll. Jag måste verkligen sova ut!
Nu ska jag ut och kocka i köket och sedan ska jag läsa min hemläxa ;)
Puss!

Back in Linkan

Igår kväll låste jag återigen upp dörren till mitt lilla kyffe. Det kändes inte bra att åka tillbaka hit upp efter att bara ha spenderat så lite tid hemma. Jag ville stanna kvar därnere ett tag till! Men det går ju inte, skolan är prio ett. Jag får försöka tänka att jag har valt detta själv, jag läser den utbildningen jag vill och nu är det bara så. Jag måste även påminna mig själv om hur illa jag tycker om Kristianstad, för usch.. Efter utgången på Banken i lördags så kände jag verkligen bara ett stort äckel över den här staden. Visst var det trevligt att träffa alla man tycker om, men resten kan man vara förutan :P Exempel: Det stod en ca. 30-årig kvinna bakom mig i kön in som tjöt på en bred göingeska om hur kissignödig hon var och att hon skulle kissa ner sig själv och hela kön om hon inte kom in snart. Då blir man nästan lite rädd..

Nåväl, resten av helgen var mys! Mamma fyllde år och hon firades ordentligt både på lördagen och på söndagen. Lilla mamma mys, det var hon värd.

Efter hemvisiten är jag fylld av en ny energi. Det känns skönt att veta att "hemma" bara är en ynka tågresa bort. Jag är dock oändligt tacksam över att ha Johan här, det är värt allt.

Nu ska jag fylla magen med mammas hembakta sockerbullar. Det slår allt!

PUSS


starting today

Hej bloggggeeeen!

What's new? Det har inte hänt så mycket spännande sen sist jag skrev. Däremot är det fredag idag vilket innebär att jag ska hem till Skåne! Som jag har längtat. Det känns helt underbart att veta att ikväll ska jag somna i mitt rum, imorgon bitti ska jag käka frukost i mitt kök, på min vanliga plats! Jag kommer höra Dottys trattande, mammas och pappas välbekanta fotsteg och diskmaskinen som står och surrar. Haha, okej, jag vet att jag låter störd men det är sådana små ljud som gör att man längtar hem. I 2 hela dagar kommer jag slippa detta äckliga korridorskök, jag kommer slippa att handdiska och jag kommer slippa att försöka laga mat. Det ska bli underbart att få fylla magen med ordentligt käk! ;)

Jag var på stan en runda i förmiddags och handlade mammas födelsedagspresent! Åh, jag hoppas verkligen att hon blir glad. Har satsat stenhårt i år på att bräcka mina syskon ;) Haha, nä, jag skämtar bara..!

Dock har jag lite att göra på tåget hem, lite skolarbete som jag helt enkelt inte har orkat med idag. Men det är inget överdrivet svårt så det ska jag nog fixa. Det är lite filosofiaktigt och då brukar det ju räcka med att ordbajsa lite intellektuella ord för att göra läraren nöjd :D

Nu ska jag packa ner det sista, inklusive mitt glada humör, och sedan beger jag mig till tåget.
Vi hörs i skåne =)
Puss&Kram!

Lite klokare

Jag är så trööötttt!! Jag förstår verkligen inte varför för jag sover rätt mycket. Det kanske är åldern? Haha! Hur som haver så vaknade jag upp hemma hos Johan runt kvart i 8, lagom tills han skulle cykla till campus =) Det tog emot lite att gå upp, jag skulle nämligen inte ha börjat förrän klockan 1 egentligen. Dock skulle jag ha gruppmöte klockan 10 för att fila på vår intervjuredovisning! Vi satte oss på Fräcka Fröken vid Skvaller och drack kaffe och diskuterade i cirkus 2 timmar innan hungern slog till. Efter en sväng på Trappan blev det lunch på Angela's. Studenthaket nummer 2 med riktigt billig mat! Gott eller ej, det spelar ju ingen större roll så länge det är billigt ;)

Jag har verkligen lärt mig mycket av just denna lilla pluttövning. I vanliga fall när man ser eller läser en intervju så reagerar man inte särskilt mycket på vad som egentligen sägs eller varför. Men nu helt plötsligt analyserar jag mycket mer, både i tidningar och på tv. Rätt coolt faktiskt! Länkar till det klipp vi använde i redovisningen, det är faktiskt ganska underhållande. Den första spontana reaktionen är att han som blir intervjuad är dum i huvudet. Om man däremot analyserar det och verkligen lyssnar på vad som sägs, och hur det sägs, så är det snarare programledarna som framställer sig själva som oprofessionella och dåligt förberedda.

Haha, detta blev kanske inte så värst intressant, men nu förstår ni lite av vad det är jag sysslar med om dagarna i alla fall ;)

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på 2 and a ½ men tills jag somnar!
Pusskräm


moderat såklart!

Idag är det dags - blått eller rött styre i 4 år till? Min åsikt är given, jag vill ha det blått! ÄNTLIGEN fick jag lov att rösta idag, för första gången. Jag har längtat efter denna dag sedan jag var 12 år gammal och följde med mamma och pappa till vallokalen när de skulle rösta. När jag var 16 år var det plågsamt att inte få rösta, men det gick ju vägen ändå :) Vilken glädje det var när resultatet stod klart! Jag hoppas på att få uppleva den glädjen igen om några timmar.

Varför är mitt hjärta blått? Jag tror på individen, jag tror på individens rätt att själv få bestämma över sitt liv. Man ska leva i frihet, inte med staten hängandes över sig som ska peka på hur man ska leva. Bidrag eller fler jobb? Mer bidrag eller välfärd? Flum eller kunskap? Förvaring eller valfrihet? Svaren på dessa frågor är enkla. Vill vi leva i ett land där alltfler blir beroende av bidrag istället för att få utnyttja sin kompetens? Eller där man blir förtidspensionerad när det finns andra alternativ, som att arbeta lite? Alla människor ska ha rätt till jobb! Detta valet är viktigt då det står mellan två helt olika syner - arbetslinjen med alliansen, eller bidragslinjen med de rödgröna?

De rödgrönas förslag skrämmer verkligen mig. När Lars Ohly sitter i utfrågningen och säger att kvinnor ska använda bröstpump för att deras förslag ska kunna fungera. Ursäkta, men hur störd är man då? De rödgröna menar att jämställdhet är att föräldrar ska dela lika på föräldraledigheten. Om en familj inte vill detta då? Varför ska det lagstiftas om något som människor är fullt kapabla till att bestämma själva? Det är inte deras jobb!

Eller att de svenska trupperna ska bort från Afghanistan medan hjälparbetarna ska bli fler. Vem ska skydda hjälparbetarna nere i Afghanistan när den afghanska regeringen inte är redo att skydda någon i landet? Talibanerna är inte borta. Det behövs folk därnere som håller talibanerna borta från befolkningen. Det är helt fel att lämna ett land som inte är starkt nog. Låt det ta den tid det tar. Varför sätta upp slutdatum jämt? Man kan bara tänka sig vad som sker när trupperna lämnar, när inget håller talibanerna tillbaka.

De rödgröna vill även höja bensinskatten med 49 öre per liter bensin. Det låter kanske inte mycket, men i längden blir det det. Många i Sverige är beroende av bilen, de har kanske inte möjlighet att ta sig till olika ställen utan just en bil. Alla bor inte inne i stan nära kollektivtrafiken. För dessa människor (tänk att de kanske har en låg inkomst, som knappt går runt idag), blir en sådan situation förödande. De erbjuds inga alternativ.

Vallokalerna stänger om drygt en timme. Om du inte har röstat än, gör det! Vi lever i en demokrati, detta är något fantastiskt. Vi får faktiskt bestämma hur vårt land ska se ut! Hur coolt är inte det? Ta vara på detta och gör din röst hörd.

Vem vill du ha som statsminister imorgon?
Jag vill ha Fredrik Reinfeldt.

Rösta rätt, rösta blått. Låt oss inte få en fifflare, en kommunist, en präktig kärring och ett träsktroll i regeringen.



ball and chain

Jag är precis hemkommen från skolan efter en hyfsat slapp dag. Vi började kvart över ett med en föreläsning om Norrköpings historia. Kanske inte det mest givande, men hur som helst väldigt slappt. Nu känns det ändå som att jag har en liten hum om staden som jag faktiskt befinner mig i dagligen. Efter denna föreläsning hade vi ytterligare en föreläsning om hur man bäst marknadsför Norrköping/Linköping som den 4:e storstadsregionen.. Snacka om att sälja in Norrköping idag. Haha! Det var väl ingen höjdare direkt. Om man inte är från denna regionen så tror jag inte att man bryr sig särskilt mycket :P

Jag har en hel del att ta tag i, jag har gjort en liten lista! Högst upp står det att jag ska läsa minst 50 sidor i Roy Anderssons bok "Vår tids rädsla för allvar". Jag vill dock poängtera att den punkten har stått överst sedan i söndags och jag har fortfarande inte kommit dit än ;) Jag skyller på att förkylningen gör mig för trött för plugg!

På tal om ingenting så saknar jag skåne, väldigt mycket! Jag är den enda som snackar skånska i min klass så det är ju ett under om jag inte snackar apfult när dessa tre år är över. Typ en blandning av allt möjligt. Jag har redan märkt hur vissa uttal kan smyga sig in som jag absolut inte känner igen. Jag låter säkert hellöjlig, haha. Typ ord som "vart", "nääee" och "aaa". Jag saknar familjen, vännerna, festerna, Åhus, god mat etc. Jag måste säga att jag var rätt klyftig när jag bestämde mig för att åka hem den helgen mamma fyller år, detta innebär ju extra god mat ;)

Men jag trivs här också. Det känns inte som hemma än, men det tar nog ett tag innan det gör det på allvar. Jag har inte riktigt förstått än att jag ska bo och plugga här i 3 år. Det känns bara som en sjuk tanke.

Detta blev riktigt långt. Jag gör verkligen allt för att slippa Roy märker jag, haha! Nu är det färdigbabblat för min del. Ha det bra!
P&K


Min bebis


cold

Jag är sjuk, igen. Det måste vara helgen som framkallat denna dunderförkylning jag ligger inne med nu. Det blev bättre ett tag, men när jag vaknade upp i morse var jag 100 kilo tyngre i huvudet än vanligt, öronen tjöt, halsen ömmade och näsan var tjock. Jag orkar inte! Det känns verkligen inte bra att missa i skolan såhär i början... Jag försöker göra så mycket jag kan hemifrån i alla fall.

Helgen blev hur bra som helst! I fredags var det dags för karneval med hoppborgar och trollkarlar. Jag gick dit en sväng efter förfesten och tittade men bestämde mig rätt snabbt för att gå hem och sova istället. Jag var fortfarande inte helt kry och finsittningen skulle vara kvällen därpå, och den prioriterade jag före! Och det gjorde jag rätt i, för gud vad kul det var! Alla var så himla fina. Underhållningen var bäst. Hovet (KSM:s fadderi) hade satt ihop en film från hela Nolle-P, och gud vad många skratt det blev! Jag filmade alltihop med mobilen, men det blev inte jättebra tyvärr.. Maten var delikat. Sällskapet var underbart! En toppenkväll med andra ord som jag länge kommer att bära med mig. Nu är vi äntligen ettor dessutom, no more nollan!

Tyvärr tog jag knappt några bilder i helgen, men jag har en från finsittningen på mig och Frida =)


Frida busade lite med bordsdekorationen ;)


Home sweet home

Jag lovade förut att jag skulle lägga upp bilder på hur jag bor, så här kommer de =) Toaletten såg dock ut som tredje världskriget så den får ni ingen bild på ;)



När inget är sig likt

fast allt är likadant..

Hej!
Torsdag är ledig dag. Åtminstone denna vecka vilket uppskattas ordentligt. Jag vaknade av mig själv när klockan slog halv 11. Tråkigt nog upptäckte jag då att jag fortfarande var sjuk. Febern är dock borta så nu ska jag bara tampas med den här förkylningen, och det brukar ju ta tid innan sånt går över.. Men så länge jag inte har feber så kan jag vara med hela helgen! Fast det hade jag nog varit ändå ;)

Idag har jag tvättat, bakat och kollat på Two and a half men. Värd dag! Jag och min fina älskling ska dessutom ha pizzakväll ikväll, samt äta upp alla de chokladbollar jag gjort idag. Fett. Gott.

Min kurslitteratur har anlänt idag så nu har jag inga ursäkter kvar för att inte börja plugga.. Jag bläddrade lite i en av böckerna och till min stora glädje såg jag att 75 % av innehållet var bilder och texten var så stor som den var när man var liten. Sweeeet! Jag har dessutom fått reda på vad jag missade igår, vi ska spela in ljud. Vi i min grupp ska spela in ljudet av forsen som går genom Norrköping.. Haha! Flummigt? En aning. Man kan ju säga att min och Johans utbildning skiljer sig en aning ;)

Nu ska jag hänga tvätt och sedan bege mig bort till allén! Ha det bra =)
Pusskram (hemma om 15 dagar..)

Latheten har kickat in

Ja, jag lever. Det var typ 10 dagar sedan jag uppdaterade sist och det har en enda enkel, riktigt simpel, förklaring. NOLLNING! Shit, det är helt stört vad tiden går fort när man har roligt. Vi är inne på andra veckan nu och på söndag är vi äntligen ettor! Alla är i princip sjuka och sletna men vi har ändå jäkligt roligt. Det har blivit mycket fest vill jag lova. Förra veckan var det fest onsdag, fredag och lördag och denna vecka blir det tisdag, torsdag, fredag och lördag. Det har hänt jättemycket roliga saker men skulle jag börja skriva om alltihop så skulle det bli en himla lång uppsats ;)

Jag kan berätta om igår. Det var Kalasmottganingen här i Linköping hela dagen/kvällen/natten. Mässan var hyfsat skoj, jag hängde mest vid moderaternas monter och snackade, haha. Jag fick en fin liten goodiebag med mig hem :D Sedan köptes det lite märken som senare ska pryda min snygga overall. Längtar tills den är invigd!

På kvällen blev det förfest hemma hos Kajsa och sedan bar det av tillbaks till Cloetta Center för att se Teddybears och festa järnet! På någon vänster lyckades jag, Johanna, Johanna och Kajsa med att ta oss upp på VIP-avdelningen. Haha! Sjukt bra utsikt, sjukt bra ös (från vår sida åtminstone, VIParna undrade nog vilka vi var..) ;)

Kvällen slutade hos mig med Johan efter en lång cykeltur hem. Tråkigt nog vaknade jag upp sjuk i morse. Min hals gör så ont att det känns som om jag ska kräkas varje gång jag sväljer, jag har även feber.. Det blev alltså ingen skola för min del idag utan jag somnade om och sedan gick vi ner till Apoteket och införskaffade en febertermometer samt halstabletter till mig. Så nu ska jag kurera ordentligt! Det är karneval på fredag och finsittning på lördag och det tänker jag  i n t e  missa!

Nu ska jag göra honungsmjölk. Om någon har något tips på hur man bäst botar halsont så skriv gärna en rad i kommentarsfältet. Uppskattas! =)

Pusskram


RSS 2.0